ФОТОФАКТ. «Побитий і попалений», — Сергій Жадан показав, як виглядає фронтовий Бахмут

Бахмут залишається однією із найгарячіших точок, де точаться бої. Поет Сергій Жадан побував у місті та опублікував фото, як зараз виглядають вулиці населеного пункту.

Бахмут, Донеччині. Фото ФБ Сергій Жадан

Український поет та музикант Сергій Жадан поділився світлинами Бахмута. З початку повномасштабного вторгнення чоловік активно їздить прифронтовими міста, зокрема займається волонтерством та організовує благодійні тури з власним гуртом “Жадан і Собаки”.

На світлинах Жадана видно згорілі будівлі та зруйновані вулиці міста. Зокрема, поет зазначає, що у центрі міста порожньо, тільки чути свист рашистських мін.

“Бахмут побитий і попалений. Потрапляєш до міста, мов до жерстяного барабана, по якому регулярно луплять палицею: більш об'ємні та обнадійливі звуки наших виходів, противний свист їхніх мін. Не розумієш, куди й коли може прилетіти. В центрі порожньо. Трішки далі вулицями трапляються цивільні - жінка сидить на пеньочку, ловить мобільний зв'язок, чоловік прибирає сміття коло сміттєвих баків, закохана пара стоїть на перехресті, завмерли, про щось шепочуться.

З пагорбів видно заміські поля - чорні, тихі, завмерлі. Школи з виваленими віконницями, покинуті легковики місцевого населення, чорні птахи, що низько кружляють над скверами. Три дні до нового року”, – підписав свої фото поет.

ВІДЕО. Генштаб показав вражаючі кадри боїв під Бахмутом

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev