Гори сміття, бур’яни та руїни: як зараз виглядає окупований Маріуполь

Маріуполь гине в російській окупації. Місто все більше занепадає, а жителі щодня невдоволено запитують — коли нарешті в Маріуполі буде лад.

Маріуполь гине в російській окупації/ Скриншот із відео

Зокрема в руїнах й досі лишається район Маріуполя «Черемушки». Колись тут щасливо жили маріупольці. Мікрорайон розвивався, реконструювалися школи та садочки, нині лишилися тільки спогади про нормальне життя.

«Тут був мікрорайон «Черемушки. Понад 30 тис. людей тут мешкало. Тепер самі бачите. Лише руїна приватних будинків. Про багатоповерхівки вже й не згадати», — коментує радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

У місті практично нічого не відбудовується, лише те, що потрібне окупантам. Зокрема під так зване "відновлення" потрапив місцевий драматичний театр, але не через те, аби тут культурно відпочивали жителі. Його будуть з початку, аби приховати один із найжахливіших терактів російських окупантів. 

Нагадаємо, що під час блокади міста вони скинули на драмтеатр Маріуполя дві авіабомби. Тоді в його будівлі від російських обстрілів ховалися мирні родини маріупольців з дітьми. 

Зараз місцеві пропагандисти розповідають про те, як буде виглядати будівля після "оновлення". Мовляв, тут гратимуть російські вистави. Про сотні загиблих людей в ній вони навіть і не згадують.

Разом з цим Маріуполь тоне в бур’янах та смітті, яке ніхто не поспішає ліквідувати. До прикладу, люди у місцевих чатах скаржаться, що алеї міського парку заростають будяками й питають, коли нарешті буде лад у місті.

«Коли в нашому місті з’явиться справжній господар?! Який наведе лад у місті, у парках та соціальних установах?! Коли люди не слов’янської зовнішності перестануть їздити на пішохідних тротуарах! Де правоохоронні органи!», — пише жінка.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev