Гауляйтерка на лікарняному, «ждунам» не дають товар у борг: Сватове — в очікуванні контрнаступу ЗСУ

Сватове у Луганській області та Куп'янськ на Харківщині розділяють близько п'ятдесяти кілометрів. Та вже на такій відстані сватівські колаборанти та окупанти відчувають наближення Збройних сил України. 

Гауляйтерка на лікарняному, «ждунам» не дають товар у борг: Сватове — в очікуванні контрнаступу ЗСУ

«Заїхали з жінкою в магазин і стали свідками розмови місцевої «ждуніхи» з продавчинею. Місцева адептка «руського міру» не змогла розрахуватись за харчі і попросила решту записати до боргового зошита. Раніше так завжди робилось, всі звикли. А продавчиня відмовилась, мовляв, де шукати боржницю, якщо любі нею росіяни скоро тікатимуть, і вона слідом за ними», — ділиться власне джерело «Вчасно» на окупованій території. 

За словами очевидця, в місті немає жодного військового з російськими знаками розпізнання, а місцеві колаборанти вже нервують.

Людмила Русанова Людмила Русанова«Русанова наша (прим. ред., — Людмила Русанова, голова Сватівської райради т.з. «лнр») вже пішла на «лікарняний». Кажуть, що хоче під дурну закосити, аби уникнути відповідальності перед Україною. Інші чинуші також чешуть потилицю у роздумах, що робити. Бо всі тут розуміють, що за Куп'янськом на черзі буде Сватове», — каже співрозмовник. 

Нагадаємо, Людмила Русанова до повномасштабного вторгнення обіймала ту саму посаду що і натепер, проте із єдиною відмінністю: попередня була легітимною. Після приходу окупантів розпочала пряму співпрацю з ними і навіть першою отримала паспорт «лнр». 

За спостереженнями очевидця, змінюються настрої і у місцевих прибічників ідей «руського міру».

«Наші «ждуни» попритихли, бо лячно, що на них чекає. Ті, хто адекватні, розуміють, що як в 2014-му році, вже не буде. Тоді мало кого покарали силовики за співпрацю із бойовиками під час окупації. Ані чиновників, ані цивільних. В цей раз все буде по-іншому, і їх це лякає. Решта тихо втягнули голови і готують вишиванки. І от ці найнебезпечніші. Вони сьогодні зустрінуть ЗСУ із прапором, а завтра влаштують диверсію. І не через любов до росії. Через ненависть до України», — резюмує інформатор. 

Нагадаємо, 9 вересня Збройні сили України підійшли впритул до Куп'янська — про це свідчать дані аналітиків та фото й відео, які публікують самі бійці. В місті розміщувався так званий головний офіс рашистів, який ті називали «обласним центром». За інформацією з соціальних мереж з посиланням на депутата-єдинороса Євтушенка, «офіс» перенесено до міста Вовчанськ, а в самому Куп'янську оголошено евакуацію. 

Віримо в ЗСУ, як продавчиня зі Сватівської крамниці!

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev