"Говорять, що 2014-2015 роки пережили, і це переживемо" - Барабаш розповів, чому мешканці Авдіївки не виїжджають з міста

Через погодні умови утруднено ведення бойових дій, тож ніч в Авдіївці пройшла відносно спокійно.

Барабаш розповів, чому мешканці Авдіївки не виїжджають з міста/колаж ІА Вчасно

Через сильний туман та дощі кілька днів поспіль була усладнена робота ствольної артилерії та систем РСЗВ, тому ніч в Авдіївці пройшла відносно спокійно — але вже зранку знов почались поодинокі прильоти по старій та центральних частинах міста.

Про це повідомив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш сьогодні в ефірі телеканалу FREEДОМ.

У місті залишаються трохи більше 2 тисяч місцевих мешканців.

“Люди пояснюють різні ситуації. Говорять, що 2014-2015 роки пережили, і це переживемо. Друге — що їм нікуди їхати, нема за що їхати. Що зараз стріляють по всій території України. Ну, швидше за все, на підсвідомості це наша ментальність українська, ми домосіди. Ми звикли жити у своєму якомусь компактному місці”, — каже Барабаш.

Гуманітарну ситуацію в Авдіївці він назвав контрольованою. За словами Барабаша, у місті достатньо продуктів харчування та є запаси. Працює і міська лікарня, але медпрацівників мало, не працює швидка допомога.

Також Барабаш розповів про перспективи відновлення інфраструктури Авдіївки. Він заявив, що на це піде більше кількох днів.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev