Гранти для ВПО: Данська рада у справах біженців відновила прийом заявок

Данська рада в справах біженців повідомила, що відновлює грантову програму для внутрішньо переміщених осіб.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Організація відновлює прийом заявок на отримання чи покращення професійних навичок для ВПО та людей, які постраждали від війни.

«Програма покликана покращити професійні навички учасників, диверсифікувати їхні джерела доходу та стабілізувати життя завдяки додатковому навчанню», – йдеться в повідомленні Данської ради в справах біженців.

Хто може отримати підтримку  

Взяти участь у грантовій програмі можуть зареєстровані внутрішньо переміщені особи, які проживають на підконтрольній українському уряду території. Окрім того, програма діятиме для людей, що зареєстровані в населених пунктах територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних дій, перелік яких затверджено Міністерством, та проживають на підконтрольній уряду України території.

Що варто знати про грантову програму 

Щоб взяти участь у програмі потрібно вибрати курси, які допоможуть отримати нові або покращити існуючі професійні навички та згодом збільшать дохід. Далі потрібно заповнити заявку і вказати, яким чином отримані навички можна буде застосовувати на практиці. У заявці також бажано, але не обов’язково, вказати наявність досвіду роботи за тим напрямом, який цікавить. Курси будуть оплачені Данською радою у справах біженців і для цього виділяється до $350. Проте учасник програми має бути готовим оплатити щонайменше 20 % витрат на навчання. Перевага надаватиметься заявникам, сім’ї яких мають соціальну або фінансову вразливість.

Аби взяти участь у програмі треба заповнити заявку через сайт: https://lap.drc.ngo/title/vet

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev