ISW назвав пріоритетні напрямки росії на війні в Україні

Розташування російських військ в Україні свідчить про те, що кремль надає перевагу просування навколо Бахмута і, можливо, до Сіверська.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Також росія намагається використати активність сил так званої "ДНР", щоб захопити території, які не вдалося захопити з 2014 року на Авдіївському напрямку. Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни (ISW).

За даними ISW,  висока концентрація добровольчих батальйонів навколо Ізюма та Слов’янська свідчить про те, що ця територія не в центрі уваги росії та може бути вразливою для українських контратак. 

Скупчення сил у Херсонській області та навколо неї може створити значні труднощі для російського командування та управління, особливо якщо українські сили продовжать там контрнаступ.

Російські та українські війська наразі ведуть активні бойові дії у напрямку міста Харкова і північно-східної частини Харківської області по лінії Ізюм-Слов'янськ; у напрямку Сіверсько-Лисичанського району; Бахмуту; у районі міст Авдіївка-Донецьк; на півдні України.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev