ІТ-компанія з Краматорська відновлює довоєнні продажі та планує вийти на закордонний агросектор

ІТ-компанія «QuartSoft» у березні зачинила офіс у Краматорську та вирішила шукати безпечного місця для роботи в інших регіонах.

ІТ-компанія з Краматорська відновлює довоєнні продажі та планує вийти на закордонний агросектор

Частина працівників виїхала за кордон, третина співробітників погодилася їхати до Івано-Франківська, де вже був невеликий офіс з 2014 року. Але тепер цей офіс значно збільшився — понад 50 людей приїхали туди: частина працює з дому, частина ходить до офісу.

HR-менеджерка компанії Марина Борисенко HR-менеджерка компанії Марина Борисенко«Ми сказали працівникам, що рішення про виїзд з Краматорська кожен ухвалює сам. Тобто кожна людина могла обрати на власний розсуд, куди їхати і чи їхати взагалі. Частина людей погодилася їхати до Івано-Франківська, ми допомагали їм із розселенням, орендою квартир», — розповідає HR-менеджерка компанії Марина Борисенко.

Три департаменти компанії – розробки ігор, вебдепартаменту та розробки для аграріїв — зберегли усі контакти, напрацювання та буквально за два тижні знову почали працювати. Хоча IT-компанія втратила велику частину клієнтів агросектору. Це стало викликом, на який потрібно реагувати та шукати рішень.

«Наша компанія розробляє для аграріїв власний ІТ-продукт — “Soft.Farm”. Це ціла система ІТ-рішень із точного землеробства. З початком війни ми втратили значну частину клієнтів, які співпрацювали з нами у цьому напрямку. Частина з них не могла продовжувати працювати у полі через військові дії, ще частина опинилася в окупації, втратила ринки, а відповідно можливість замовляти у нас послуги. Хоча частина клієнтів лишилася з нами співпрацювати, ми активно шукаємо та залучаємо нових партнерів», — ділиться пані Марина.

Найбільше втратили таких клієнтів у Донецькій, Луганській, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях.

Утім наразі ІТ-компанія шукає інші можливості і навіть розглядає виведення свого продукту для аграріїв на ринки країн Європи та Африки. У травні вже залучили нових клієнтів та перевиконали план продажів.

Також у «QuartSoft» підтримують дітей, які опинилися за межами своїх міст, шкіл та садочків і втратили звичне коло спілкування. Компанія організовує для малечі свята з аніматорами, конкурсами та призами: розписують футболки, шукають скарби, створюють картини з кольорового піску.

«Зараз багато людей та бізнесів проходять великий трансформаційний період. Але я вірю, що ми успішно здолаємо усі виклики та вийдемо з цього ще більш сильними, і це стане поштовхом для подальшого життя та розвитку як нашої компанії, так і України», — ділиться Марина.

А ще у  «QuartSoft» мріють разом із колегами провести на Донеччині велику ІТ-конференцію, яка збере фахівців та нових зацікавлених у розвитку ІТ-галузі людей. Вірять, що після Перемоги обов’язково втілять цю ідею.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev