«Херсон» поліг за Бахмут: у боях загинув «айдарівець» Володимир Примаченко

Володимир Примаченко мав позивний «Херсон» та загинув у боях за Бахмут.  

Володимир Примаченко поліг за Україні / фото: Національний музей Революції Гідності

Чоловік родом з Кривого Рогу, але багато років прожив у Херсоні — саме тому мав такий позивний, розповідає Український ветеранський фонд.

Пан Володимир був активним учасником Революції Гідності, а потім пішов до війська. 

Коли Луганський аеропорт опинився в оточенні, «Херсон» вивозив своїх побратимів з евакуації. Під час однієї з таких бойових вилазок був поранений:  отримав важку контузію, перелом правої ноги зі зміщенням, численні дрібні осколкові поранення тіла. Реабілітація тривала довго. 

З 2015 року працював у сфері захисту ветеранів, а з 2019 року став начальником відділу Міністерства у справах ветеранів України.

З повномасштабним вторгненням росіян в лютому 2022 року знову став до лав Сил оборони України — до 2-ї штурмової роти 24-го ошб ЗСУ «Айдар». 

На початку літа росіяни скеровували всі свої резерви на захоплення Сєвєродонецька та траси Лисичанськ-Бахмут. Наші протистояли хоробро та стійко. Й стояли за цю землю своїми тілами. 

Під час боїв за Бахмут 5 червня «Херсон» загинув. У нього залишилися дружина Олена та двоє синів Андрій та Ярослав.

Володимир Примаченко був учасником проєкту «Великдень для Героїв» від Національного музею Революції Гідності, одним із організаторів забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

«Херсон» поліг за Бахмут. Бій за Бахмут триває. Живі вистоять. Полеглих пам’ятатимемо», — наголошують у ветеранському фонді.

Вічна пам’ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev