Холера і дизентерія в окупованому Маріуполі: 10-15 людей на день звертаються з симптомами

Тестувати та лікувати хворих немає чим. 

Фото: Дело

Як пише радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, його джерела з кола колаборантів повідомляють про щоденні звернення 10-15 людей з симптомами холери чи дизентерії — діарея, блювота, головний біль.

Однак реагентів для тестування немає — все вивезено окупантами. Антибіотиків так само немає. Людей просто відправляють додому.

«Окупанти обмежили спілкування з маріупольцями у лікарнях. В лікарні №2, де на стаціонарі російські військові, від позавчора вони не відвідують спільну столову. Все окреме», — пише Петро Андрющенко.

У Маріуполі навіть не введено заборону на продаж живої риби У Маріуполі навіть не введено заборону на продаж живої рибиНа Лівобережжі вчора було помічено кортеж Міжнародного Червоного Хреста, який привіз чотири фури гуманітарки. «Сподіваємось, що через відкритий доступ МЧХ втрутиться в ситуацію. Самі окупанти нічого не роблять, навіть не введено заборону на продаж живої риби, як одного з найбільших ризиків захворювання», — підкреслює радник мера.

Крім того, інсулін для хворих цукровим діабетом в окупованому місті — низької якості та в недостатньому обсязі.

«Джерела кажуть про раптове зростання ампутацій кінцівок в хворих на цукровий діабет останній тиждень. Щодня не менш двох операцій», — повідомив Петро Андрющенко.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev