"Холодомор триває": у Маріуполі люди продовжують боротьбу за виживання

У Маріуполі окупанти продовжують справжній "холодомор", залишивши містян без світла та опалення у зимові морози. На прохання про допомогу росіяни не реагують та просто залишають людей помирати.

"Холодомор триває": у Маріуполі люди продовжують боротьбу за виживання

В Маріуполі залишається близько 120-130 тисяч людей і лише 20-25% з них забезпечені теплопостачанням.

Найбільше потерпають від складної ситуації літні люди, яких нараховується близько 60-70 тисяч осіб.

Люди стоять по кілька годин у чергах, аби отримати хоч якусь гарячу іжу. Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Ніколи такого не було і от знов.  Лівобережжя. Щотижнева розвага - черги с сотен маріупольців за тарілкою теплої каші та булкою хліба. Замерзлі люди мерзнуть часами, аби отримати хоч якусь гарячу їжу. Прості радощі в холодомор. Ще рік тому ніхто з цих людей уявити не міг, що таке можливо.  Холодомор триває….», — написав Андрющенко.

Також він розповів, що близько 50 відсотків  “поновлених” електромереж в Маріуполі не працюють вже  третю добу, вийшло з ладу декілька потужних трансформаторів. А на їх заміну піде не менш тижня. 

«Якщо хочете знати, як офіційно-засопкійливом від окупантів звучить “електриці гаплик”, то можете насолодитись повідомленням від говорящої голови окупації Маріуполя, — пише  Андрющенко. — В реальності це виглядає так - близько 50 відсотків “поновлених” електромереж в Маріуполі не працює третю добу, вийшло з ладу декілька потужних трансформаторів. На їх заміну піде не менш тижня. В Маріупольському районі на узбережжі Азову та сама ситуація.  Причина - електрообігрівачі в купі з дупорукістю та суворо-вологими штормами Азову. Результат - світла та тепла нема, але ви тримайтесь».

За його словами, зараз збільшилася кількість людей, які виїжджають єдиним можливим шляхом – через кордон з росією. Андрющенко пояснює, що влаштовуючи "холодомор", рф має за мету замінити українське населення в Маріуполі громадянами росії.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev