Компенсація за зруйноване чи пошкоджене житло: в Україні спростили подачу документів на програму «єВідновлення»

В Україні розширили можливості програми «єВідновлення» — додали два оновлення.

Фото з архіву "Вчасно"

Тепер витяг про несудимість можна буде замовити в «Дії» при заповненні заявки на «єВідновлення». Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації

До цього члени місцевої комісії самостійно перевіряли людину на наявність судимості. Процес займав кілька днів, тепер же його цифровізували.

У випадку, якщо власник житла неповнолітній або недієздатний та має опікуна, його законний представник зможе подати заявку на «єВідновлення» та отримати гроші на ремонт.

Щоб подати заявку, треба прийти в Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) і принести підтверджувальні документи, що ця людина — законний представник.

Нагадаємо, що в Україні діє програма «єВідновлення» для отримання компенсацій за зруйноване чи пошкоджене житло. Для цього необхідно повідомити про пошкоджене майно в застосунку «Дія» і подати заяву про отримання фінансової допомоги.

Отримані кошти українці можуть витратити лише на відбудову власних домівок. А саме — на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які можна оплатити в компаній, що є учасниками програми.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev