Компенсація витрат за розміщення ВПО: сума виплат зросте вдвічі

Урядова програма «Прихисток», у рамках якої надається допомога у розміщенні переселенців, зазнала змін. 

Сума виплат за розміщення переслеенців зросте вдвічі/ілюстративне фото з відкритих джерел

З 1 жовтня громадяни й організації, які приймають на тимчасове розміщення внутрішніх переселенців, отримуватимуть подвоєну суму грошової компенсації: 900 гривень замість 450 гривень на місяць. Про це розповіла віцепрем’єр Ірина Верещук під час телемарафону.

«Це стало можливим завдяки домовленості між Урядом і Товариством Червоного Хреста України. Останній бере на себе фінансування збільшення компенсації. Меморандум про це буде підписано сьогодні, після чого КМУ прийме відповідну постанову», — зазначила Верещук.

Також Уряд розширив перелік осіб, які мають право розміщувати у себе внутрішньо переміщених осіб. До державних і комунальних підприємств приєднуються ФОПи, релігійні організації й інші. Всі, хто готовий прихистити внутрішніх переселенців.

Окрім усього, запроваджується ще одна новація: компенсація за прихисток ВПО не буде обчислюватися при нарахуванні субсидій як отриманий дохід.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev