Комунальна сфера розбитого Рубіжного: методички роспропаганди дають тріщину

Інформаційний простір росії потерпає від нахабної брехні так званих «змі»: відповідно до їх риторики, на захоплених українських землях все процвітає. Проте періодично щось йде не так, і риторика російських пропагандистів кардинально розходиться: одні критикують росіян за розруху, інші доповідають про перемоги. І все це на одній території.

Невідповідність методичок роспропагандистів на Рубіжанському комунальному плацдармі

Рубіжне, індустріальне містечко на Луганщині, вщент зруйнували росіяни під час штурмових дій. За час окупації люди звикли до відсутності благ цивілізації, прилаштувались готувати їжу на багаттях та митись з відер, використовуючи технічну воду.

Окупаційна влада тим часом рапортує про покращення життя в місті та забезпечення рубіжан всім необхідним для життя.

«Газоснабжение Рубежного восстановлено на 100%, — відрапортували днями у так званому «Луганськгазі». — 100% жилых домов города Рубежное, а также близлежащих населенных пунктов Варваровка и Кудряшовка подключены к системе газоснабжения».

Втім у соцмережах самі мешканці повідомляють про наявність газу у сьомому, восьмому та дев’ятому мікрорайонах, що далеко не відповідає тезі «на 100%».

Паралельно із публічними звітами гауляйтерів про покращення, російські пропагандисти повідомляють в медіапросторі зовсім протилежне. За словами російського «журналіста» Зіменкина, Рубіжне покинуто напризволяще: після «розподілу» окупованих територій між регіонами росії місто не дісталось нікому.

«Рубежное будто обделили. Ходили слухи, что оно должно было достаться Грозному. И если это так, уж я думаю щедрый Кадыров не поскупился бы на ремонт окон, кровли в домах, коммуникаций, той же детской школы искусств и прочее. Но что-то не срослось, может не договорились», — пише пропагандист всупереч російським методичкам.

За словами Зименкіна, містянам обіцяли роздати будматеріали, аби ті самотужки утеплили свої оселі до зими. Проте, пише «журналіст», на дворі вже зима, а люди лише мріють про це.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev