Контрнаступ ЗСУ змушує рф змінювати пріоритети на сході

Український контрнаступ, ймовірно, призводить до передислокації та зміни пріоритетів російських військ на півдні та сході України.

Контрнаступ ЗСУ змушує рф змінювати пріоритети на сході

Війська рф готуються до ширшого наступу ЗСУ, коригуючи позиції на фронті та перекидаючи техніку.  Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 30 серпня.

"Російські сили продовжують перекидати великі колони військової техніки з Криму і, ймовірно, продовжать підготовку до оборони Мелітополя - стратегічно важливого вузла між Ростовською областю та півднем України", - йдеться у повідомленні.

У Херсонській області рф намагається провести ротацію військ "у спробі зміцнити деякі вразливі позиції".

Крім того, окупанти посилюють угруповання військ у Донецькій області силами Центрального військового округу, які раніше діяли в районі Лисичанськ-Сіверськ і в середині серпня "перервали оперативну паузу".

"Пересування підрозділів ЦВО в район Донецька також свідчить про те, що російські сили відмовляються від наступу на Сіверськ на користь збереження темпів наступу в районі Донецька", - наголосили в ISW.

Аналітики нагадали, що наступ росіян у районі Авдіївки та західної частини Донецька фактично досяг кульмінації після обмеженого прориву навколо Бутівської вугільної шахти.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev