Котел для окупантів під Лиманом: рашисти в паніці від оточення та прориву ЗСУ

Захоплений військами рф Лиман Донецької області фактично перебуває в оперативному оточенні ЗСУ. Українські бійці загнали рашистів у котел.

Російські пропагандисти пишуть, що ЗСУ домоглися повного оточення угруповання 20-ї армії, яке зосередило всі сили для оборони міста Лиман та селища Ямпіль. Керівництво рф намагалося утримати їх за будь-яку ціну, проте українські захисники взяли під вогневий контроль останню трасу постачання окупантів – Кремінна-Лиман. І тепер постачання російського угруповання перерізане.

Сили оборони України просуваються, залишаючи за собою розбиті угруповання ворога та спалену військову техніку окупантів. Про це панічно голосять російські військкори та пишуть, що ЗСУ загнали у “котел” окупантів. 

Фотографії знищених БМП, танків й інших машин, а також трофеїв ЗСУ оприлюднив Telegram-канал "Радіо Свобода". Ці світлини сіл Карпівка, Нове та Рідкодуб на Лиманському напрямку передав журналістам український військовий із позивним "Еней".

Як видно на фотографіях, противник залишив нашим захисникам "подарунки" – покинуті боєприпаси, які поповнять запаси ЗСУ.

 Інформацію про котел для росіян також підтверджує Інститут вивчення війни. За його даними, українські військові пробили оборону рф під Ставками та перекрили трасу Торське-Дробишеве, яка є останнім шляхом постачання угрупуванню загарбників у Лимані. 

ЗСУ також “відрізали” для окупантів дорогу Сватове-Лиман – основну лінію зв’язку, яка підтримує групування безпосередньо у Лимані. 

Раніше Генштаб повідомляв про те, що до Лиману Донецької області відправили 7 танків, 2 з яких потрапили у ДТП. Крім цього, належної вогневої підготовки із застосуванням штатного озброєння танків екіпажі теж не пройшли. рф відправляє до району бойових дій щойно відмобілізованих, низькокваліфікованих росіян.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev