Лінія Сватове — Кремінна: американські аналітики прогнозують, що росіяни готуються до «вирішальної боротьби»

Та незрозуміло, буде цей «вирішальний ривок» окупантів наступальним чи оборонним. 

Лінія Сватове — Кремінна: американські аналітики прогнозують, що росіяни готуються до «вирішальної боротьби» / карта: DeepState Map

Українські війська продовжують контрнаступ у районі Кремінної, констатують у новому зведенні аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, вони спираються на слова заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадного генерала Олексія Громова, який повідомив, що за минулий тиждень українські війська просунулися на 2,5 км у напрямку Кремінної та продовжують наступальні дії.  

Громов заявив, що серед офіцерів 2-го армійського корпусу «лнр» циркулює інформація про те, що значна частина їх угруповання здасться в полон, якщо українські сили прорвуть лінію Сватове — Кремінна. Глава Луганської області Сергій Гайдай, своє чергою, заявив, що українські війська можуть звільнити Кремінну до початку 2023 року.

Російські «воєнкори» стверджують, що зараз 1500 українських військових намагаються прорвати російські позиції поблизу Кремінної з напрямку Торського (14 км на захід від Кремінної), Діброви (5 км на південний захід від Кремінної) та Кузьминого (3 км на південний захід від Кремінної).

Натомість російські війська продовжували проводити обмежені контратаки з метою відновлення втрачених позицій уздовж лінії Сватове — Кремінна 29 грудня. Гайдай повідомив, що окупанти продовжують перекидати більше техніки та особового складу в район Кремінної, включаючи значну кількість «вагнерівців.

«ISW оцінює, що російські сили, ймовірно, готуються до вирішальної боротьби в Луганській області, хоча досі незрозуміло, чи буде ця вирішальна операція наступальною чи оборонною, — зазначають аналітики.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev