Людей ховають під номерами: у Маріуполі більшає безіменних могил

В окупантів є розуміння, що ЗСУ будуть контрнаступати, а тому намагаються замітати сліди власних злочинів.

Скрін відео

Росіяни розуміють, що ЗСУ найшвидшим часом приступлять до звільнення Маріуполя і туди зайде велика кількість міжнародних місій та журналістів, які покажуть світу, що насправді відбулося в місті. Тому зараз окупанти ховають сліди своїх воєнних злочинів.

Офіційне число загиблих у місті – "обережна" цифра 22 тисячі – те, що вдалося офіційно зафіксувати. Але число, звісно, набагато більше, бо велика кількість тіл досі залишається під завалами будинків, в руїнах чи братських могилах, зазначає мер міста Вадим Бойченко.

"Вони формують, страшно це звучить, бетонні братські могили. Але російські воєнні злочини вже зафіксовані. Я впевнений, що військово-політичне керівництво росії, яке віддавало злочинні накази – буде покарані", – каже Вадим Бойченко.

Разом з тим, маріупольське кладовище стає все більше. З'являються тисячі нових могил, а людей ховають під номерами.

Скільки населення залишається в місті

Зараз за оцінкою Бойченка, у місті залишається 120 тис. населення. Люди виживають, запасаються дровами, займають квартири знайомих, сусідів, які дають таку можливість, аби можна було наглянути за квартирою. В місті немає життя, швидше, є існування.

Мешканці Маріуполя вибираються через росію, Естонію та суміжні держави, бо інші шляхи обстрілюють окупанти.

Про будинки, які побудували росіяни

Окупанти побудували кілька будинків, але загальна кількість сімей, які вони можуть прихистити це 200-300 сімей. Напротивагу, помешкання в місті потребують 40 тис. сімей. Квартири зазвичай отримують колаборанти.

Окрім того, варто розуміти, що це безфундаментні будинки на окраїні міста. За словами Бойченка, ці будинки – фортифікаційні споруди, збудовані для захисту від контрнаступу ЗСУ. Коли українські війська наступатимуть, рашисти будуть скаржитись, що Україна руйнує те, що побудували окупанти.

Путінський неокомсомол

У Маріуполі завершили формування неокомсомолу "Молода гвардія". Про це повідомляє радник голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Псевдостуденти псевдоуніверситету ПГТУ вскочили в “Молоду гвардію”. Самі. На жаль, це та частина молоді, яка зросла на вигаданих ідеалах батьків про срср, російському кіно та музиці. Хороша новина – подивиться скільки їх – крапля в морі молоді Маріуполя. Продеградаційна меншість", – прокоментував радник голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Путіюгенський неокомсол роздає подачки заради відео. Апофеоз цинізму – забрати в людей все, а потім вихвалятись “допомогою”, наче це не вони довели до цього півмільйонне місто", – додає Андрющенко.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev