Людям з Бахмуту цієї зими доведеться грітися й харчуватися здебільшого у пунктах обігріву

У Бахмуті на зимовий період лишається понад 15 тисяч осіб. Військова адміністрація на цей момент вживає усіх заходів, аби чимось зарадити ситуації, яка склалася – оскільки у місті немає ні опалення, ні водопостачання, ні газопостачання або електрики. 

Людям з Бахмуту цієї зими доведеться грітися й харчуватися здебільшого у пунктах обігріву/фото: AFP

Павло Кириленко, очільник Донецької ОВА, пояснює: евакуація буде тривати й надалі, а населення будуть вивозити з Бахмуту, щоб зберегти їхнє життя. 

“Попри все у нас були розгорнуті пункти обігріву в місті, додатково вже закуплені всі необхідні предмети, аби люди могли прийти зі своєї зруйнованої оселі й зігрітися, поїсти гарячої їжі.

Щодо комунікацій – зараз відсутнє водопостачання в Бахмуті. Важко навіть назвати цифру, скільки разів воно відновлювалось, але все одно його перебивало. Ворог відразу гатить по відновлених об’єктах критичної інфраструктури. Так уже зривалось і електропостачання, і водопостачання ”, – зауважив Павло Кириленко. 

У Краматорську та Слов'янську критична інфраструктура функціонує. Уже під’єднані резервні джерела живлення, зокрема й у медзакладах є резервні джерела водо- та електропостачання.

Якщо відбудеться аварійне виключення, то ці джерела будуть під’єднані й підтримуватимуть електроживлення у житлових будинках. Якийсь період вони зможуть живити й насосні станції, аби подавати воду в будинки містян.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev