Люди на окупованій Луганщині готуються до зими: купують генератори, спостерігаючи за вивозом українського зерна

Окупанти щосили стримують свої обіцянки створити райські умови життя для поневолених людей. Щоправда поки виходить з точністю до навпаки, і тамтешні мешканці замість плюсів життя під триколором самопроголошеної «лнр» бачать лише підготовку до голодомору. 

Люди на окупованій Луганщині готуються до зими: купують генератори, спостерігаючи за вивозом українського зерна

Тема вивозу зерна з окупованих територій торкнулась не лише України, а всього світу. Міжнародні перемовини та угоди стосуються інтересів країн, які без українського хліба не виживуть, тож увага світової спільноти прикута саме до південних регіонів України, де росія блокує порти, унеможливлюючи поставку зернових до країн Африки. А от тотальний вивіз хліба з окупованої Луганщини залишається поза інформаційного простору. 

«На Сватівському елеваторі стоять по 60-70 зерновозів з державними номерами рф у більшості. Вигрібають по 40 тонн кожен: підвищують «урожайності» на рф. Поля «Нібулону» (однієї з найбільших українських аграрних компаній — ред.) пішли на вивіз», — повідомляє власне джерело «Вчасно» на окупованій території.

 

Спостерігаючи за об'ємами вивозу зернових, люди ніяковіють напередодні зими. Не розуміють, чим доведеться харчуватись новоокупованим територіям, якщо росіяни вивезуть всі запаси, та готуються до холодів. 

«Бабуся отримала пенсію за 6 місяців. Я не оформлював. Купив електростанцію... Надії на осінь-зиму мало. Запасся пальним. До речі, гребе народ цей прибамбас, хоча там одна нитка живлення і та на ладан дихає», — розповідає джерело. 

Пальне ж потроху дорожчає. 95-й бензин вже перейшов позначку у тридцять гривень за літр. Це близько 50 рублів. Більш того Сватове стало свого роду паливним хабом для мешканців Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної та Рубіжного, що викликає масове обурення самих сватівчан: черги з бензинових туристів унеможливлюють заправку авто місцевих мешканців. 

Далі зростають не лише ціни, а й апетити «мінял»: аби обміняти євро на рублі та ще й вивести їх з банківської карти, людям доводиться сплачувати чималі кошти.

«Отримав 100 євро з Польщі на мою карту: діти товариша надіслали. Обнал аж! 5350 рублів у бариг. Курс євро до рубля 1:44», — резюмує співрозмовник.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

Цей матеріал було створено ІА «Вчасно» в рамках Програми IWPR «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за підтримки Європейського Союзу, МЗС Норвегії та МЗС Великої Британії. Зміст матеріалу є винятковою відповідальністю ІА «Вчасно» i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії, Уряду Великої Британії чи Інституту висвітлення війни та миру.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev