Лиманський котел для росіян: аналітики припускають неминучу поразку окупантів

Російське керівництво не реагує на поточні втрати армії рф під Лиманом і не готується до колапсу на цій ділянці фронту, що ще більше знизить моральний дух війська ворога. 

Фото: 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада

Так, 28 вересня російські воєнкори обговорювали досягнення України в районі Лимана з підвищеним занепокоєнням, припускаючи, що російські сили в цьому районі можуть зазнати неминучої поразки. Про це йдеться в свіжому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що кілька російських мілітарі-блогерів і відомих військових кореспондентів стверджували, що українські війська просунулися на захід, північ і північний схід від Лимана і працюють над завершенням оточення російських військ у Лимані та вздовж північного берега річки Сіверський Донець у цьому районі. Російські блогери заявили, що українські війська загрожують російським позиціям і комунікаціям, які підтримують Лиманське угруповання.

«Розвал Лиманського котла, ймовірно, матиме серйозні наслідки для російського угруповання на півночі Донецької та заході Луганської областей і може дозволити українським військам загрожувати російським позиціям уздовж західного кордону Луганської області та в районі Сєвєродонецька-Лисичанська», — йдеться у звіті. 

Як йдеться в аналізі, російське військове керівництво не спромоглося встановити інформаційні умови для потенційно неминучої поразки росіян у Лимані. Оскільки міністерство оборони росії не повідомляє поточних втрат росіян та не підготувалося до колапсу на цій ділянці лінії фронту, що, ймовірно, ще більше знизить і без того низький бойовий дух росіян.

Крім того, майбутні успіхи України в критично важливих районах Донецької та Луганської областей «можуть вбити додаткові клинці між російськими націоналістами та військовим керівництвом, а також між російськими військами та їхнім командуванням».

Також, за даними Генерального штабу ЗСУ, противник продовжує направляти до районів ведення бойових дій щойно відмобілізований, низькокваліфікований особовий склад. Так, 26 вересня, до Лимана вибуло 7 одиниць танків, 2 з яких потрапили у ДТП під час слідування. Крім цього, належної вогневої підготовки із застосуванням штатного озброєння танків сформовані екіпажі теж не пройшли.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev