Мешканцям Бахмута доводиться користуватись водою з річки

Обстановка у Бахмуті стабільно нестабільна. Наші Захисники продовжують тримати оборону, проте окупанти періодично обстрілюють місто.

Бахмут/фото Костянтин і Влада Ліберови

Наразі у місті залишається близько 9 тис. мешканців. За їх словами, у них все незмінно – холодно та втомилися. У районах багато нових руйнувань, зокрема міст на в'їзді до Бахмута теж частково зруйнований. 

Нормальної води теж немає. Волонтери діляться, що доводиться набирати її у річці Бахмутці. Пізніше воду очищають за допомогою спеціальних таблеток.

«Води у нас взагалі немає. Ми набираємо дощову воду, купаємось, стираємо. З річки Бахмутки набираємо воду. Нам привезли пігулки, за допомогою яких ми чистимо воду та п'ємо», – розповів волонтер на ім'я Олексій. Одразу за річкою вже знаходяться позиції окупантів. Олексій каже, що йому страшно ходити за водою, адже він уже п'ять разів потрапляв там під обстріли, але треба якось виживати,і ризикуючии життям.

Разом з тим, за інформацією Центру національного спротиву, нещодавно вагнерівці примусово вивезли приблизно 30 мешканців міста до Ростова. Пояснюють це тим, що хочуть захистити людей від бойових дій. Проте цих людей вивезли на фільтрацію.

Командувач Сухопутних військ ЗС України  Олександр Сирський у коментарі Military Media Center наголосив, що нашим військам вдалось зірвати плани окупантів. Зокрема, рашисти не змогли виконати поставлену їхнім командуванням задачу оточити Бахмут до 26 грудня. Попри те, противник наразі не відмовляється від планів вийти на кордони Донецької області. 

"Попри те, що наш ворог на найгарячіших ділянках фронту має перевагу в озброєнні та військових, рівень їхніх безповоротних втрат набагато більший, ніж у нас", – коментує Сирський.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev