Мінус батальйон: ЗСУ ліквідували півтисячі російських «чмобіків» під Макіївкою на Луганщині

Під Макіївкою на Сватівщині знищено батальйон мобілізованих росіян із Воронезької області. Російські самиці жаліються, а бійці «другої непереможної», які вижили, скаржаться на командування, яке покинуло свіже «м'ясо» напризволяще і накивало п'ятами.

Ілюстративний колаж з фото Генштабу ЗСУ та 66 ОМБр

Очільник Луганської області Сергій Гайдай 6 листопада в етері національного марафону повідомив що у луганській Макіївці росіяни втратили 500 своїх солдатів.

«Тіла загиблих рашистів не забирають через те, що треба тоді родичам виплачувати компенсації. А так, немає тіла — немає «Лади», — зазначив посадовець.

Інформацію про незавершену реінкарнацію півтисячі воронезьких «мобіків» з людського вигляду на білосніжні «Лада «Калина» не спростовують навіть росЗМІ. Так російський ресурс із посиланням на вояку на прізвище Агафонов, повідомляє що свіжепійманих воронезьких «визволителів» кинули на нуль і змусили окопуватись та тримати лінію оборони.

«Командир батальона мобилизованных, которые проходили подготовку в воинской части 2079, обещал, что военных привезут в район Сватово, где в 15 километрах от линии фронта они вступят в ряды «территориальной обороны», рассказал Агафонов. Однако в ночь с 1 на 2 ноября весь батальон привезли на линию соприкосновения и приказали окапываться и удерживать линию обороны», — йдеться в повідомленні.

Цитуючи джерело, «видання» зазначає, що мобіків викинули у посадки, дали три лопати на батальйон, аби ті рили окопи. Вранці українські боги війни накрили квадрат з копачами «Градами», і викопані окопи стали могилами для понад півтисячі росіян.

«Когда всё началось, офицеры сразу убежали. В перерывах между обстрелами мы пытались окапываться, но нас сразу вычисляли коптеры и просто расстреливали. Из 570 человек целые 29, ещё 12 ранены, остальные — всё», — наводить росЗМІ читачу слова Агафонова.

Рідня «мобіків» у Воронежі 5 листопада влаштували збори під місцевою прокуратурою із вимогами розповісти правду про їх долю.

За інформацією з російських пабліків, командування покинуло особовий склад із обіцянкою повернутись з їх речами. Обіцянку традиційно не стримали: вояки рф декілька днів голодні та покинуті тримали оборону.

Нагадаємо, Збройні Сили України звільнили Макіївку від російської окупації 7 жовтня. Росіяни намагаються закрити прогалини на напрямку Сватове-Кремінна гарматним м’ясом, проте безуспішно.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev