Мобілізованих російських вояк розселяють по сільських хатах на Луганщині

У Луганській області росіяни продовжують терпіти поразки на фронті, втрачаючи тисячі своїх бійців. Останні діляться на дві частини — перша відправляється відразу на «нуль», друга «віджимає» майно українських селян.

Ілюстративне фото: Укрінформ

У Новоахтирці та Смоляниновому «чмобіків» квартирують по порожнім будинкам. Про це повідомляють анонімні джерела у регіональних Телеграм-каналах. Власне джерело «Вчасно» поділилось особистими спостереженнями вирішення «квартирного питання» у передмісті Сєвєродонецька.

«Ми думали пересидіти якийсь час на дачі. В нас там є і «грубка» (пічне опалення, — ред.), і колонка водна. Взимку там завжди жили одиниці, бо будиночки не прилаштовані. Частина кооперативу побита, частина погоріла ще в 2020 році, коли ліса горіли. Але там де ціле — туди почали підтягуватись люди з Сєвєродонецька. Зовсім трошки, — розповідає джерело на умовах анонімності. — Ми якось знайомились, навідувались один до одного, заготовляли дрова, скидались гуманітаркою».

Кооператив «Вовче озеро» знаходиться між Сєвєродонецьком та Смоляниновим. Він постраждав від масштабних лісових пожеж влітку 2020 року. Тоді тут загинуло троє дачників, які рятувались із вогняного пекла. У 2022-му територія дач стала перспективним місцем порятунку для десятку сєвєродончан.

«До нас набігла купа голодних собак, ми їх підгодовували. А потім почали заїжджати якісь військові. Без розмов забирали вже накачану воду, харчі, собак постріляли, які гавкали. Декілька будинків зайняли, постійно кричать, стріляють по умовним мішеням», — повідомляє співрозмовник.

У конфронтацію із рашистами місцеві намагаються не вступати, бо бояться неадекватної реакції з їх боку. До краю лісу ходити також бояться — заготівля дров може обернутись загибеллю, адже навколо кооперативу встановлені розтяжки.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev