Окупанти могли зайняти частину Соледара, але оточення Бахмута малоймовірне, — розвідка Британії

Частина нинішніх боїв, як зазначає відомство, зосереджена на входах до 200-кілометрових тунелів занедбаної соляної шахти, які можуть бути використані для проникнення за лінію фронту.

Фото: Getty | зс рф найближчим часом не зможуть оточити Бахмут

зс рф попри важку ситуацію в Соледарі, найближчим часом, ймовірно, не зможуть оточити Бахмут. Про це йдеться у новому звіті військової розвідки Міністерства оборони Великої Британії від 10 січня.

Відомство зазначає, що протягом останніх чотирьох днів зс рф  та штурмові підрозділи "Групи Вагнера" здійснили тактичний наступ у напрямку Соледара Донецької області і, ймовірно, контролюють частину населеного пункту.

Розвідники нагадують, що місто розташоване за 10 кілометрів від Бахмута, який залишається головною оперативною метою для Кремля на найближчий час.

"Захоплення Росією Соледара, найімовірніше, є спробою оточити Бахмут із півночі і порушити українські лінії зв'язку. Частина боїв зосереджена на входах у 200-кілометрові тунелі покинутої соляної шахти, що проходять під районом. Обидві сторони, ймовірно, стурбовані тим, що вони можуть бути використані для проникнення за їхню лінію фронту", — продовжила військова розвідка у своєму звіті.

Водночас, як вважає відомство, росія, незважаючи на важку ситуацію в Соледарі, найближчим часом не зможе оточити Бахмут, оскільки українські війська обладнали стійкі оборонні рубежі та зберігають контроль над шляхами постачання.

Зазначимо, що 9 січня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила про початок масштабного штурму Соледара, для якого зс рф здійснили перегрупування та залучили найкращі резерви найманців "Групи Вагнера".

У понеділок, 9 січня, про запеклі бої за Соледар, який розташований за 10 кілометрів від Бахмута, також повідомляв голова Донецької ОВА Павло Кириленко. За його словами, кремль використовує для атаки на місто піхотні підрозділи "Групи Вагнера", а внаслідок бойових дій у населеному пункті практично повністю знищено інфраструктуру.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev