На Бахмут почалася навала зеків: місто хочуть взяти ціною життя решти цивільних

Напрямок Авдіївки та Бахмуту окупанти безуспішно штурмують упродовж останніх чотирьох місяців. Однак зараз русняве командування дало наказ: взяти місто до кінця жовтня. На його виконання лишилося близько тижня, проте зараз росіяни зазнають поразок – і це “відбивається” на цивільних, які лишаються у фронтовому місті й щосекунди можуть загинути під російськими обстрілами, які тривають і вдень, і вночі.

На Бахмут почалася навала зеків: місто хочуть взяти ціною життя решти цивільних/колаж Вчасно

Військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко розповідає, що в напрямку Авдіївки окупанти вже повністю зруйнували село Піски, але досі населений пункт не контролюють. 

“Щойно вони заводять туди свої підрозділи – відразу ж потрапляють на відкритий простір, тому що будинків навіть не залишилось. Наша артилерія, відповідно, починає завдавати ударів, свої позиції вони закріпити не можуть і відходять. 

Щодо Бахмута – там ситуація складна уже четвертий місяць. Там сконцентровані підрозділи першого й другого армійського корпусу, там є ПВК “Вагнер”, які вже не стільки вагнерівці, скільки зеки. Найманців – меншість, більша частина там – ті, кого відправили з тюрем воювати. Крім того, під Бахмутом сконцентрована найбільша (локаційна) частина артилерії. Є постійне постачання боєкомплектів для артилерії, які вони постійно використовують вже четвертий місяць”, – каже військовий оглядач.

Водночас Олександр Коваленко наголошує: Бахмут – не окупований, ЗСУ продовжують блокувати всі спроби. 

“Окупанти взагалі постійно наносять удари по цивільних об’єктах міста. Постійно обстрілювали будинки. Але зараз. здається, вони взагалі вони зібрали усю свою артилерію саме для того, щоб ударяти й рівняти з землею всі цивільні об’єкти, які в Бахмуті лишилися.

Не стільки по лініях оборони ЗСУ, скільки по цивільних. Це вже хвора рефлексія. І якщо їм дійсно була поставлена задача захопити Бахмут. я не здивуюсь. якщо вони сконцентрують ще більше ресурсів, щоб задовольнити свого фюрера. Але сенсу в цьому я не бачу. Вони вже чотири місяці намагаються захопити маленьке містечко. натомість втратили 8,5 тисяч квадратних кілометрів Харківщини. Втратили локацію Лиману, готуються утримати Сватове та Кремінну, але не зможуть цього зробити. Фактично вони втрачають правобережну Херсонщину”, – резюмує експерт. 

За словами експерта, це безглуздо з їхнього боку – витрачати стільки ресурсів на цей напрямок. Але навіть якщо вони захоплять містечко – “великої стратегічної перемоги” для росіян і телевізійної картинки не буде, оскільки 99% взагалі не зацікавлені в цьому місті, бо не чули про нього до липня 2022 року. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev