На Донеччині намагаються відновити газопостачання, однак зима буде складною

На Донеччині ведуться роботи з відновлення газопостачання, однак осінньо-зимовий період область, ймовірніше за все, буде без блакитного палива. 

Ілюстративне фото з відкритих джерел

До проходження осінньо-зимового періоду область підходить з орієнтиром на те, що газу не буде. Про це під час брифінгу розповів керівник ДонОВА Павло Кириленко.

За словами Кириленка, на початок бойових дій основний газогін, з якого розподілявся газ по всій Донеччині, знаходився на території Луганщини, яка зараз тимчасово окупована. Після окупації було здійснено перехід на резервний газопровід, який згодом було пошкоджено внаслідок бойових дій. До повної зупинки газопостачання області у травні мешканці користувались газом, який ще знаходився у трубах.

«Наразі триває ефективний процес відновлення газозабезпечення області. Але цей процес в умовах бойових дій є надскладним, — зазначив Кириленко під час брифінгу. — Є два основні напрямки відновлення газопостачання. Результатом для мешканців області буде саме відновлення газопостачання, а не його процес. Тому розповідати про хід робіт в умовах військових дій вважаємо небезпечним. Таким чином ми підходимо до проходження осінньо-зимового періоду з орієнтиром на те, що газопостачання в області в умовах бойових дій відбуватися не буде».

За словами очільника області, проходження осінньо-зимового періоду буде відбуватися за умов використання альтернативних джерел опалення, встановлення пунктів обігріву у громадах, встановлення електронагрівачів у будинках та інших заходів.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev