На Донеччині орки знищили 154 агропідприємства, та попри все це аграрії зібрали врожай

На підконтрольній території Донецької області внаслідок бойових дій було нищено 154 агропромислові комплекси, 4 великі сучасні птахофабрики, майже 26 тис. голів тварин та 1 млн птиці.

Такі втрати зазнала Донеччина за останні місяці війни, повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України. За цей час виникло 154 пожежі і знищено 3,6 тис. га сільськогосподарських посівів.

Також внаслідок пожеж загинуло 1 тис. голів ВРХ, 21 тис. голів свиней, 600 овець, 3 тис. голів кролів та понад 1 млн голів птиці.

Через пожежі горіли тваринницькі комплекси, господарські будівлі, с/г техніка, тварини, поля із врожаєм. Завдано збитків 154 агропромисловим комплексам, зруйновано тваринницькі комплекси 24 підприємств, 4 великі сучасні птахофабрики.

Та попри все це донецькі аграрії зібрали український врожай.

Під постійними вибухами, ризикуючи життям, втрачаючи свої надбання. 

Станом на 10 жовтня на підконтрольній території Донецької області зібрано врожай на 254 тис. га (81% від посіяного), технічних культур — на 85 тис. га (43%), овочевих — 22 тис. га 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev