На Донеччині поліція евакуюватиме дітей, якщо цього хоче хоча б один із батьків: куди звертатися

У Нацполіції оголосили про початок операції з порятунку дітей на Донеччині.

З Донеччини евакуюють дітей/фото Нацполіція

Поліцейські на Донеччині заявили про намір евакуювати з регіону всіх дітей. Поліція спільно з Донецькою ОВА організує також і поселення у безпечних регіонах України та за кордоном, повідомляє Національна поліція України.

Допомагають врятувати малечу ювенальні поліцейські. У ході операції правоохоронці обходять кожну оселю, де є діти. Мета – з’ясувати, скільки дітей і чому залишаються на Донеччині, скільки виїхали і хто розглядає можливість евакуації”, – зазначили правоохоронці.

У першу чергу це стосується багатодітних родин і сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах.

У населених пунктах безпосередньо біля лінії вогню, за даними поліції, залишаються мешкати понад 470 багатодітних родин, в яких виховується 1672 дитини. Найбільше – у Торецьку та Великій Новосілці. Загалом на Донеччині зараз перебувають приблизно 52 000 дітей.

«Діти там живуть під постійними бомбардуваннями, у сирих підвалах, без електрики, газу, води, без доступу до медичної допомоги, а в перспективі – холодна зима без опалення. Крім того, вони не мають змоги навчатися. Попри це, деяких батьків доводиться вмовляти виїхати. Є випадки, коли один з них благає про порятунок, а інший – не дозволяє евакуюватися, наражаючи власних дітей на смертельний ризик», — повідомляють поліцейські.

Правоохоронці евакуюватимуть дітей, якщо цього прагне хоча б один із батьків. Категорична відмова обох батьків від евакуації фіксуватиметься, та в разі настання тяжких наслідків вони братимуть відповідальність за життя дитини на себе.

В обласній військовій адміністрації створено гарячу телефонну лінію для допомоги в евакуації багатодітних сімей – 099 423 51 60. За перші три дні на лінію звернулися 62 родини, 10 з них вже евакуйовано.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev