«На Донеччині росіяни витратили більше життів своїх людей та боєприпасів, ніж у двох Чеченських війнах», — Зеленський

На Донеччині українські захисники знищують живу силу та техніку противника.

Фото: Генштаб ЗСУ

Найбільш жорстокі бойові дії протягом усього тижня зосереджені на Донбасі – це Бахмут і Соледар, повідомив у своєму вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський.

«Тримаємо наші позиції. На цих і деяких інших напрямках на Донеччині російська армія витратила вже стільки життів своїх людей і стільки боєприпасів, скільки, мабуть, не витрачала у двох Чеченських війнах, разом узятих. Але реальний рівень втрат росії приховується від російського ж суспільства», — сказав Зеленський. 

Він наголосив, що навіть мобілізацію у кремлі нині приховали і просто брешуть людям, що нібито мобілізаційне завдання виконано: «А насправді в регіонах росії та на наших окупованих територіях вони продовжують збирати людей на загибель».

За його словами, впертість господарів теперішньої росії — найкращий показник того, що так само брехливе й усе, що вони розповідають деяким іноземним лідерам про свою нібито готовність до переговорів.

«Коли хтось думає про переговори, він не шукає, як обманути всіх навколо, щоб послати ще десятки чи сотні тисяч людей у мʼясорубку – як мобілізованих чи якихось там найманців. Ми якраз готові до миру – до чесного й справедливого миру, формулу якого ми неодноразово озвучували. Нашу позицію світ знає: це повага до Статуту ООН, повага до нашої територіальної цілісності, повага до наших людей і належна відповідальність за терор – покарання для всіх, хто винен, і повне відшкодування Росією завданих нам збитків», — зазначив Зеленський. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev