На напрямку Кремінної окупанти втрачають по 6-7 танків за ніч, – Гайдай 

На Луганщині ситуація незмінно залишається важкою, але контрольованою нашими силами оборони.

фото: Нацполіція

Через низьку температуру на фронті стає все важче, особливо військовим в окопах, а місцеві мешканці все одно продовжують відмовлятись виїжджати з населених пунктів. Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі марафону “Єдині новини”. 

За словами очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, на Білогорівському напрямку наші військові стабільно відбивають наступи та намагання прорвати лінію оборони з боку ворога. На Сватівсько-Кремінному напрямку перевага на боці наших Захисників – вони повільно, але стабільно звільнюють території. 

Окрім того, окупанти бояться деокупації Кремінної. Вороги бачать, що наші військові просуваються вперед, тому підсилюють зараз цей напрямок.

Наразі туди перекинули кілька підрозділів десантників, це вже кадрові військові рф, та важку техніку у вигляді танків.

Однак, за словами Гайдая, поки що це ситуацію не змінило – позиції, як і були, так і залишаються стабільними. На додаток, якщо не щодня, то через день окупанти втрачають на цьому напрямку по 6-7 танків за ніч. 

Разом з тим, варто зазначити, що через низьку температуру ситуація на фронті погіршується.

Бійці в окопах перебувають в пекельних умовах. Однак, на думку Гайдая, незабаром буде пожвавлення в зоні бойових дій через те, що земля вже достатньо промерзла, тому на фронт будуть підтягувати важку техніку. 

Попри це все та важкі умови, мешканці населених пунктів Луганщини продовжують відмовлятися евакуюватись. 

“На жаль, цивільні люди залишаються в населених пунктах, не дивлячись на всі прохання виїжджати. З боку окупованої частини ми звертались з різними доступними засобами, щоб люди їхали хоча б від лінії фронту кудись в глибину Луганської області.

Так само залишаються люди в деокупованих населених пунктах. У Невському зараз знаходиться 146 людей. На жаль, вчора внаслідок прильоту снаряда 2 людей загинуло, ще двоє поранені. Попри це і не дивлячись на те, що деякі населені пункти повністю знищені, люди все одно залишаються там”, – зазначає Гайдай.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev