Наказував стріляти з танків по будинках та театру у Сєвєродонецьку: донецький бойовик проведе 13 років у в'язниці

13 років за ґратами проведе бойовик, який командував танковими обстрілами житлових будинків та театру в Сєвєродонецьку.

Донецький бойовик проведе 13 років у в'язниці/фото СБУ

До тривалого терміну ув’язнення засуджено жителя Донецька, який брав участь у боях на Луганщині та командував танковими обстрілами цивільних об’єктів. Командир танку ворожої армії був захоплений у полон військовими ЗСУ у Сєвєродонецьку, на початку червня цього року, повідомляє СБУ.

У 2015 р. мешканець тимчасово окупованого Донецька пішов на службу до танкового підрозділу так зв. «2АК». Військова частина була дислокована в окупованому місті Брянка на Луганщині. Начальником в/ч, його заступником, командиром танкового батальйону були кадрові російські військові.

Спочатку дончанин був призначений наводчиком-оператором, згодом став командиром танка.

Після початку широкомасштабної агресії він у складі танкового підрозділу воював проти Збройних Сил України на Луганщині.

У березні 2022 року він брав участь у чисельних обстрілах Рубіжанського хімзаводу «Зоря» з танкових гармат. Під час вуличних боїв у Сєвєродонецьку у травні-червні бойовик командував танковими обстрілами цивільних об’єктів.

Зокрема, 1 червня здійсненими за його командою 10 пострілами з танку було зруйновано частину будівлі драматичного театру.

3-4 червня він командував обстрілами житлових будинків, розташованих в районі готелю «Мир».

У полон бойовик потрапив 5 червня під час боїв за Сєвєродонецьку промзону.

Він надав СБУ свідчення щодо своєї служби в лавах російських збройних формувань, своїх командирів, наказів, які він виконував та віддавав.

Злочинця засуджено до 13 років позбавлення волі.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev