"Наші кози тепер пасуться на згорілих російських танках": 70-річні сировари з Сіверська почали нове життя на Волині

Ігор та Тамара з Сіверська, що на Донеччині. Росіяни розбомбили їх будинок і лишили усього нажитого. Тепер у свої сімдесят років подружжя починає нове життя на Волині.

Подружжя з Сіверська врятувалося від війни на Волині/БО Save Ukraine

Ще до війни Ігор із Сіверська почав тримати кіз, і тепер вони стали порятунком не лише для подружжя, але й для українських бійців. Літня пара під вибухами робила козячий сир і годувала наших захисників, а ще напувала парним молоком. Вдячні солдати натомість ділилися з Ігорем і Тамарою своїми пайками.

Однак згодом прямо у будинок подружжя влучив російський снаряд. У момент прильоту сім'я із 3 собаками ховалася у підвалі на сусідній вулиці. Але внаслідок пожежі Ігор і Тамара втратили усе, що мали.

Один з українських бійців, якого пара годувала сиром, запросив Ігоря і Тамару до своєї родинної землі на Волині - вирощувати худобу там. Без вагань, подружжя погодилося. Вони евакуювалися до Дніпра разом із собакою Арчі, а своїх кіз залишили під опіку українським захисникам.

«Ми не засмучуємося. Ну та й що, що нам по сімдесят років обом?! Можна і в нашому віці все почати з нуля! Поїдемо на Волинь, розведемо кіз, будемо робити сир та відправляти на фронт!» - каже подружжя.

Нині з худобою подружжя у Сіверську все добре, а судячи зі світлин - їх кози найбільше люблять випасатися на зруйнованій російській техніці. 

Джерело: БО Save Ukraine

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev