«Наші війська воюють бездоганно — в іншому випадку Бахмут давно б впав», — гвардієць «Крафтер»

Гвардієць з позивним «Крафтер» виконує завдання в складі 3 батальйону оперативного призначення «Свобода» Бригади швидкого реагування на Бахмутському напрямку.

Фото: Бригада швидкого реагування НГУ

Як і багато його побратимів, сам «Крафтер» є добровольцем, який приєднався до лав Національної гвардії України після 24 лютого. Повномасштабне ж вторгнення росії воїн застав у своєму рідному місті, прокинувшись від ракетних ударів рано вранці, розповідає Бригада швидкого реагування НГУ.

«Тоді вже не можна чекати, сидіти. Я зі свого рідного міста вирушив до Києва — просто сів до волонтерів в машину, не знаючи навіть куди конкретно мене закине доля. Надалі потрапив до батальйону «Свобода», де і проходжу службу на даний час».

Бойове хрещення «Крафтер» пройшов в Ірпені, Після оборони Києва та передмість продовжив боротьбу з окупантами на Донеччині. На даний час виконує обовʼязки на Бахмутському напрямку.

З останніх досягнень свого підрозділу «Крафтер» розповідає про успішно виконаний штурм ворожих позицій:

«Навіть підготовка до штурму була складною — 5 годин під холодним дощем, через болота ми непомітно підходили до їх позицій. І хоча ми вже і на той час були доволі виснажені, ми усвідомлювали, що нам ще здійснювати штурм. Морально підтримувало те, що в бій пішов наш командир «Скіф» — бо коли командир особисто йде в бій зі своїми воїнами, це багато чого коштує. І тоді, і в Сєвєродонецьку він витягував нас з надскладних ситуацій, тому в успіху я не сумнівався. Ворога ми з позицій вибили та зайняли оборону — з останніх новин я чув, що на тому напрямку все успішно».

«На Бахмутському напрямку наші війська воюють бездоганно — якби було по-іншому, противник вже давно б захопив місто. Це невтомна праця і розвідки, і піхоти, і артилерії, і логістики, але по іншому бути не може - здаватися ніхто не збирається», — наголошує боєць.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev