«Нашою стратегією має бути росія, що програє», — голова МЗС Литви про підтримку України

Габріелюс Ландсбергіс підкреслив, що неможливо домовлятися з рф і повторювати помилки минулого.

Фото: TV3

У ході пресконференції перед зустріччю міністрів закордонних справ у Брюсселі очільник литовського відомства Габріелюс Ландсбергіс заявив, що союзники по НАТО мають можливості забезпечити технологічний прорив України в цій війні, повідомляє «Вчасно».

«У нас є озброєння, яке потрібне Україні. Воно тут, і воно не використовується. Ми відправляємо його в інші країни, продаємо, але не відправляємо Україні. Ми не маємо так робити. Ми маємо забезпечити той технологічний прорив, про який просить генерал Залужний (йдеться про статтю Головкома в The Economist — ред.). І тоді він може адаптувати стратегію і робити те, що вважає за необхідне», — сказав Ландсбергіс.

Він підкреслив, що українці б’ються не лише за свою територіальну цілісність та свободу, а й за безпеку всієї Європи та трансатлантичного регіону. росія, своєю чергою, почала війну не лише проти України, а всіх цінностей, які розділяє цивілізований світ.

«Є ті, хто схильні думати, що війна в Україні - це регіональна проблема, що її можна заморозити і так далі. Якщо Україна буде змушена зупинитися з тієї чи іншої причини, як писав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своїй статті, не отримавши достатньої кількості озброєння, амуніції, технологічних проривів — це буде наш вибір — не дати їм виграти. І тоді залишається лише засікти час до наступного конфлікту», — переконаний очільник МЗС.

«Нашою стратегією має бути росія, що програє. росія, що раз і назавжди програє у війні, розв’язаній проти сусідньої держави. Це має бути наша стратегія. Якщо наш страх — це наша стратегія, якщо наші переживання — наша стратегія, якщо наша неспроможність — наша стратегія, то росія може виграти», — додав він.

Наостанок Габріелюс Ландсбергіс підкреслив, що неможливо домовлятися з рф і повторювати помилки минулого. Один з останніх кроків, який показує неприйнятність будь-яких контактів з країною-агресоркою — країни Балтії, як і Україна, вирішили бойкотувати міністерську зустріч ОБСЄ через присутність на ній голови МЗС росії сергія лаврова.


Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev