Наступна велика битва: за тиждень росіяни просунулися на 5 км до Слов'янська

За останній тиждень окупаційна армія росії, ймовірно, просунулася на 5 км автошляхом E40 від захопленого Ізюма на південь до Слов'янська, зіткнувшись там із "надзвичайно рішучим спротивом українців".

За тиждень росіяни просунулися на 5 км до Слов'янська /фото з відкритих джерел

Битва за Слов'янськ, найімовірніше, стане наступною великою на сході, пише розвідка Міноборони Великої Британії.

Аналітики в Лондоні вважають, що Кремль, ймовірно, продовжує зміцнювати контроль над Лисичанськом та Луганською областю загалом.

Командування росіян перекинуло на Ізюмський напрямок з півночі "більшу частину тих військ східного і західного угруповань, що залишилися в наявності", уточнили в розвідці.

"Російські сили цих угруповань зараз, ймовірно, знаходяться приблизно за 16 км на північ від Слов'янська", – уточнили там.

Розвідка британців прогнозує: "існує реальна ймовірність", що битва за Слов'янськ стане "наступною ключовою у битві за Донбас", – враховуючи, що місто також перебуває під загрозою з боку центрального та південного угруповань російських військ.

Голова Донецької ОВА Кириленко заявив, що з області потрібно евакуювати 350 000 цивільних, щоб військові могли зосередитися на обороні регіону.

Орієнтовна ситуація у районі Слов'янська/Ілюстрація: deepstatemap.live Орієнтовна ситуація у районі Слов'янська/Ілюстрація: deepstatemap.live

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev