«Не допустити підготовки москви до нового вторгнення»: аналітики пояснили важливість деокупації Луганщини

Через Сватове, Старобільськ та Біловодськ росіяни тягнуть до України техніку та боєприпаси.

«Не допустити підготовки москви до нового вторгнення»: аналітики пояснили важливість деокупації Луганщини

На північному сході України є стратегічно важливі території для росіян, йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (IWS).

Міста Сватове, Старобільськ і Біловодськ розташовані на основних дорожніх розв’язках, контроль над якими частково визначає, які бази у росії росіяни можуть використовувати для підтримки майбутніх атак безпосередньо в Україні.

«росія має великі механізовані бази у Валуйках і Богучарі на північному заході та північному сході Луганської області. Російські війська «стікаються» зі своїх баз поблизу Бєлгорода через Валуйки на північ Луганської області по дорозі, що веде до Старобільська, а звідти на захід через Сватове до Харківської області. Залізниця, яка пролягає на північ від Луганська через Старобільськ до кордону з росією, є особливо важливою, оскільки російські війська сильно залежать від залізниці для транспортування техніки та припасів», — вважають аналітики.

Однак з бази в Богучарі російські сили можуть тягнути сили до Україну по дорозі, що проходить через Біловодськ.

«Якщо дозволити росії зберегти контроль над цими ключовими вузлами, а також мережами доріг і залізниць, на яких вони розташовані, це дасть москві значну перевагу в підготовці до нового вторгнення з північного сходу», — наголосили в IWS.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev