Окупанти штурмують біля Бахмута та Авдіївки з мінімальними успіхами: ситуація на фронті

Армія рф штурмує позиції ЗСУ, але без вагомих досягнень. Ворог має деякі просування по кілька метрів.

Окупанти штурмують біля Бахмута та Авдіївки з мінімальними успіхами/ Ілюстративне фото

На фронті не припиняються активні бойові дії. Зокрема зіткнення між окупантами та українськими силами продовжується поблизу Бахмута. Однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було, пише Інститут вивчення війни.

Зокрема позиційні бойові дії відбулися на північ від Бахмута поблизу Оріхово-Василівки та Богданівки, на захід від Бахмута біля Хромового і в напрямку Часів Яр та на південь від Бахмута біля Кліщіївки та Андріївки.

«Також позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Степового та Авдіївського коксохімічного заводу та на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського, Невельського та Водяного», — пишуть аналітики.

Про невдалі спроби наступу біля Бахмута пише й військовий оглядач Костянтин Машовець.

«Очевидно, командування поставило чітке й однозначне завдання — взяти так звані „Кліщіївські висоти“. Однак, виконати його в повному обсязі 3-й АК поки не здатний. Ворог вже понад тиждень „активно атакує“ на північний захід і на схід від Кліщіївки, але максимум чого їм вдалося досягти — вклинитися на кілька сотень метрів у бік самих „висот“ за полотном залізниці», — пише Машовець.

Схожа ситуація й на Авдіївському напрямку. Там біля Степового ворог намагається захопити сіру зону в центрі села. Має часткові успіхи, але не закріпився, пише військовий журналіст Богдан Мірошников.

«Північніше села — зустрічні бої. Нашим воїнам вдалося дещо посунути ворога у напрямку Бердичів. Натомість ворог просунувся на 100 метрів у бік Новобахмутівки. Західніше Камʼянки — „тягни-штовхай“, без просування. Ворог там діє малими групами, наші бійці їх накривають чудово. У приватному секторі на півдні - ворог успіхів не мав. Але штурмує майже без зупинок. Також малими групами», — пише Мірошников.

За його словами у районі Первомайського дуже інтенсивні бої, ворог мав успіхи тактичного характеру. До цього він був звідти вибитий. Зараз також ще не закріпився. У бік 9-го кварталу від Водяного окупанти намагаються також просуватися. Нових успіхів зафіксовано не було.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev