Шукають за допомогою дронів: окупанти знайшли новий спосіб, як мобілізувати чоловіків на Луганщині

На думку держдуми росії, відбудовувати Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Попасну розпочнуть, «як тільки цього дозволятиме оперативна обстановка». Попри те, окупанти продовжують мобілізувати українських чоловіків на окупованих  територіях. 

Під час того, як росіяни захоплювали міста, встигли наобіцяти мешканцям “золоті гори”. Наприклад, відновити централізоване газопостачання упродовж тижня. Проте після більше трьох місяців в цих населених пунктах навіть не підготувалися до 1 вересня. Так, в Сєвєродонецьку ще не працює жодна школа.  

рф виправдовує це тим, що відбудова Сєвєродонецька, Лисичанська та Попасної розпочнеться, «як тільки цього дозволятиме оперативна обстановка». 

“Оперативна обстановка не заважала упродовж цих місяців організовувати купу масових заходів, а головне – провести так званий «референдум». Голосувати протягом майже тижня 98 % жителів ситуація на фронті не заважала – замінити зайву ділянку водо- чи газопроводу упродовж трьох місяців безпечної можливості не було. Як там в них кажуть: «Оснований для паники нет»”, – коментує голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

Так оперативна обстановка не завадила окупаційній владі оперативніше шукати чоловіків для примусової мобілізації. Студентів очної форми, які сподівались на відстрочку на декілька років, теж забирають. 

“Найбільш кмітливими виявилися воєнкоми в Хрустальному, де запустили вулицями міста дронів. І доки чоловіків в так званій «лнр» атакують з повітря, ЗСУ вже наблизилися майже впритул до північно-західної адмінмежі Луганщини”, – наголошує Гайдай.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev