Окупаційна влада забороняє проводити поховання українських військових, які загинули під час боротьби за Маріуполь

Не ховаючись, окупанти кажуть, що це «в назидание и устрашение». Окрім того, рашисти готують пропагандистський сюжет із кадрами з тілами українських воїнів. 

Окупаційна влада забороняє проводити поховання українських військових, які загинули під час боротьби за Маріуполь/ілюстративне фото з відкритих джерел

Тіла загиблих військових, які захищали Маріуполь від окупантів, лишаються на вулицях міста. Фактично, це єдині тіла, що досі лежать посеред" мертвих" мікрорайонів. 

За словами радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, дозволу на поховання не дають навіть родичам загиблих, які приїжджали до міста. 

"Не ховаючись, окупанти кажуть, що це «в назидание и устрашение». Березень, квітень, травень – місяці загибелі. Що з тілами наших Героїв, можете уявити", – коментує Андрющенко. 

Окрім того, роспропаганда готує окремий великий сюжет з кадрами поводження з тілами наших захисників.

"В Маріуполі сюжет готує Моісеєнко Олексій Едуардович 1995 року народження, який вже «продав» одному з російських телеканалів «права» на ці відео. З росії йому навіть передають спеціальну апаратуру та камери для додаткової зйомки та монтажу. 

Тому скоро на нас чекає потужна інформаційна атака з боку ворога. Маємо бути готові. Морально. Це не перша та не остання атака ворога, яка на нас очікує. Не звертайте уваги. Немає потреби в цьому, аби оцінити всю нелюдяність росіян", – додає Андрющенко.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev