Опалювальний сезон на Донеччині розпочнеться 1 листопада: жителі яких громад будуть з теплом

Найгострішим питанням напередодні зими  на Донеччині залишається питання опалення. Завдяки відновленню газопостачання, частина області матиме взимку тепло.

Опалювальний сезон на Донеччині розпочнеться 1 листопада: жителі яких громад будуть з теплом

Ремонтні бригади, працюючи у надважких умовах, змогли відновити газогін і завдяки цьому Донеччина вперше з 23 травня має газопостачання.

Про це повідомив глава ДонОВА Павло Кириленко на своїй сторінці у Фейсбук. 

«Вже зараз на території області працюють 6 газорозподільчих станцій.  Ще стільки ж розраховуємо запустити найближчим часом – там зараз тривають ремонтні роботи», — розповів Кириленко.

Найгострішим питанням, за словами очільника Донеччини, напередодні зими залишається питання опалення. Завдяки відновленню газопостачання можна очікувати, що частина області матиме взимку централізоване опалення.

Зокрема, опалення житла буде в населених пунктах 15 громад: Іллінівської, Дружківської, Часовоярської, Костянтинівської, Краматорської, Миколаївської, Новодонецької, Олександрівської, Слов’янської, Білозерської, Добропільської, Курахівської, Мирноградської, Покровської та Селидівської.

Ще в 10 громадах опалення буде подаватися до закладів охорони здоров’я та об’єктів соціальної сфери, які використовуватимуться як пункти обігріву. Це стосується Комарської, Великоновоселківської, Андріївської, Черкаської, Гродівської, Криворізької, Новогродівської, Очеретинської, Удачненської та Шахівської громад.

У решті 10 громад на вільній частині Донеччини відновити опалення на цей сезон неможливо. Принаймні, поки що. Йдеться про Бахмутську, Званівську, Сіверську, Соледарську, Торецьку, Вугледарську, Авдіївську, Мар’їнську, Лиманську та Святогірську громади. 

Орієнтовно опалювальний сезон в області розпочнеться 1 листопада, однак все залежатиме ще від погодних умов та ситуації на фронті.

Також Кириленко розповів про необхідність обмежити споживання електроенергії:

«Після численних ударів по енергетичній інфраструктурі України наші електромережі перевантажені. Жителі Донеччини сьогодні вже значно скоротили споживання електрики, однак цього ще недостатньо. Закликаю всіх бути відповідальними. Якщо не обмежувати використання електрики, на нас чекають тимчасові відключення».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev