Партизани палять «виборчі дільниці»: Луганщина чинить опір «референдуму»

Свавілля під назвою «референдум» триває. На третій день партизани на окупованих територіях Луганщини влаштовували фаєр-шоу.

Луганщина чинить опір «референдуму»

За наявною в соціальних мережах інформацією, напередодні референдуму в «лнр» здійснено замах на одного з організаторів референдуму — його хотіли отруїти. Однак ім'я особи не називається. 

У Щасті підпалили «виборчу дільницю», повідомляє очільник Луганщини Сергій Гайдай, коментуючи перебіг «референдуму» в окупованих населених пунктах області.

«У Старобільську «голосують» у кущах біля магазинів. Знайти кущі легко, адже рукописна табличка «голосовать тут» і людина з автоматом», — також зазначає він. 

У Сєвєродонецьку «виборчу дільницю» окупанти влаштували у «похльобочній» — кафе «Дежавю», яке перетворили на громадську їдальню. Однак вже сьогодні, 25 вересня, гауляйтер міста Моргунов заявив, що «кафе пострадало вследствие обстрела ВСУ». 

В перший день «референдуму» переселенці з Луганщини показали своє ставлення до так званого волевиявлення, провівши акції у громадах, де знайшли собі прихисток.

Акції проти "референдумів" пройшли в містах України Акції проти "референдумів" пройшли в містах України

Також на окупованих територіях Донецька та Луганська проукраїнські мешканці розвішали листівки із проукраїнськими лозунгами. 

«На жаль відкрито свою позицію перед окупантами виразити складно, адже коли проти тебе дуло автомата сказати правду проблематично. Й ми добре розуміємо, що велика частина прийнявших участь в постановці робили це під примусом. Але світ розуміє, що результати референдумів окупанти отримали з тиском на населення, а тому ніхто, крім рашистів, в отримані цифри не повірить. Луганск и Донецк против референдума», — пишуть у соцмережах організатори супротиву.

Водночас примус та страх — основні мотиватори рашистів у стимулюванні людей до участі в так званому референдумі. 

Відомо, що на окупованих територіях, зокрема в Новоайдарі, представники комендатури здійснювали поквартирний обхід людей та змушували їх йти голосувати.

Голосування ось уже три дні відбувається традиційно для росії цікаво: люди можуть взяти участь у формуванні картинки для пропагандистів де завгодно — від «Лади» до синьої теки. Росіяни не намагаються провести «референдум» за адекватними правилами та не соромляться поширення у соцмережах світлин із ілюстрацією перебігу процесу так званого голосування. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev