«Паспортний терор посилюється» — російські окупанти продовжують чинити тиск на місцевих жителів

Для в'їзду на територію ростовської області рф у жителів Луганщини вимагають російський паспорт або візу. А місцевих жителів Донеччини не пускають додому без реєстрації.

російські окупанти продовжують чинити тиск на місцевих жителів/фото з відкритих джерел

В паспортних столах необхідно перекладати документи на російську. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, про те, що кордонів між так званою лнр та рф вже нема, як і про скасування перевірок, жителі окупованої Луганщини чули неодноразово.

«Чули і вірили. А от коли хтось із них забажав побачити, що коїться там насправді, стикаються все з більшими труднощами — на місці і кордон, і митні пункти, й, відповідно, величезні черги.

А віднедавна діють і додаткові обмеження щодо пропуску з боку ростовської області.

По-перше, росіяни власноруч визначили зручні пункти перетину, де відбуватиметься пропуск осіб.

Поза їх межами в'їзд в регіон заборонений.

По-друге, за відсутності паспорта рф чи так званої ЛНР перетнути кордон можна лише за певних умов.

«При перевірці вимагають візу, а також посвідчення біженця, свідоцтво про надання тимчасового притулку на території рф чи свідоцтво про розгляд клопотання про визнання біженцем в Росії», — пише Гайдай.

Також у Генштабі ЗСУ повідомили, що російські окупанти продовжують тероризувати 1 місцевих жителів Донеччини — не пускають людей додому без реєстрації.

«В окремих населених пунктах тимчасово зайнятої та окупованої території Донецької області російські окупанти продовжують чинити тиск на місцевих жителів», — повідомляють у Генштабі.

Так, у Володимирівці повністю заборонено в'їзд громадянам без реєстрації.

Встановлено блокпости, а місцевим жителям заборонено пересування вулицями.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev