Пережити зиму: як окупанти в Маріуполі (не) готуються до опалювального сезону

Влада окупантів зовсім не вирішує проблеми у місті, а тому новий сезон буде складним для маріупольців.

Фото: Петро Андрющенко

Маріуполь в окупації, як і більшість захоплених міст, наразі зовсім не готовий до опалювального сезону. За інформацією від директора Маріупольського телебачення Миколи Осиченка, зима у місті буде складною для мешканців.

Зокрема, самим мешканцям буде важко через відсутність якісної медицини та високих цін на продукти. За останній рік населення міста також значно зросло, адже до міста приїхали так звані «мігранти». Відтак, через те, що всі будуть опалювати житло за допомогою електроприладів, електромережі не витримають навантаження.

Фото: Петро Андрющенко

Фото: Петро Андрющенко

Разом з тим, виникають негаразди з модульними котельнями, якими опалювали місто минулого року. Їх брали в оренду по всій росії та просто відвезли з міста цієї весни.

Попри те, у Маріуполі, на відміну від іншої окупованої частини Донецької області, є вода. Лиш є великий мінус, про який мовчать окупанти — це те, що вода жорстка, а це своєю чергою, погіршує стан цих котлів. В плачевному стані також труби.

Так Маріуполь ще й стає містом небезпеки, адже поліція тут не працює. Жителі змушені самостійно захищатись, бо росіяни вважають себе «поза законом». В мережі з’являється все більше новин про ДТП і конфлікти поміж мігрантами, які супроводжуються перестрілками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає господаря — немає квартири: окупанти в Сєвєродонецьку продають житло місцевих, аби збагатитися

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev