П'ять тисяч на день: тариф на життя російського "мобіка" на фронті

Російські командири роблять бізнес на так званій "спецоперації" та здирають гроші зі своїх мобілізованих за нетривалий перепочинок від передової.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Жінки рашистів тим часом постають перед вибором: дати шанс чоловікам чи просто проїсти кошти.

"Якщо військовослужбовець не хоче перебувати на першій лінії фронту, він має заплатити та його відвезуть у тил", - повідомляють джерела у соціальних мережах із посиланням на телефонну переписку одного з мобілізованих росіян.

Так, найбільш поширений такий військовий бізнес на гарячих ділянках фронту, де підрозділи російської армії зазнають втрат і кожна година перебування в окопі може стати останньою.

"Наприклад, у районі Бахмута за таку послугу російські офіцери просять п'ять тисяч рублів на добу. Сума досить не маленька, але вона розрахована на те, щоб усі одразу не втекли з передка до тилу", - йдеться в повідомленні.

Гроші "мобіки" просять у дружин, які, в свою чергу, обурюються таким проханням, адже вже витратили чималі суми не те, аби зібрати свого окупанта на війну - вділи та взули власним коштом. Та вагаються на що варто поставити пріорітет: декілька днів життя чоловіка в спокої чи власне буття.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev