Підрив дамби у Сватовому, як єдина можливість уповільнити контрнаступ ЗСУ: окупанти можуть готувати диверсію

За інформацією Центру національного супротиву, до тимчасово окупованого Сватового прибув інженерно-саперний підрозділ росіян з метою вивчення можливості підриву дамби місцевого водосховища.

Фото: Сватове.City

Водосховище у Сватовому використовувалось для ловлі риби та зрошення полів. Якщо російські війська таки підірвуть дамбу Сватівського водосховища на Луганщині, це суттєво ускладнить рух української армії — повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини» речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

«Це ускладнить суттєво рух наших військ за потреби проводити там певні операції. І зрозуміло, що певну технологічну шкоду це нанесе», — сказав представник ЗСУ.

Сергій Череватий не виключає, що загроза підриву дамби може виявитися інформаційним вкидом ворога. За площею водяного дзеркала водойма займає перше місце в області.

При цьому окупанти планують звинуватити Україну в підриві дамби. Такі дії є навмисним руйнування української інфраструктури й не мають доцільності, адже не змінюють положення сил на фронті. Також в Центрі національного супротиву звертають увагу, що росіяни можуть використати підрив дамби задля приводу для депортації місцевого населення.

Всі відповідальні за цей злочин будуть зафіксовані й не уникнуть покарання.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev