Піп на службі «республіки» та росії: очільник Сєвєродонецької єпархії засвітився на зустрічі з ватажком «лнр»

Нікодим Барановський очолює Сєвєродонецьку єпархію УПЦ (московського патріархату) з 5 січня 2013 року. Особисто він та підпорядковані йому клірики у 2014 році активно контактували із бойовиками самопроголошеної республіки: проводили церковні обряди, освячували техніку та «прапори» псевдоутворювань. В церквах єпархії бойовики складали присягу та отримували благословення на вбивства мирних мешканців області та захисників України. 

Піп на службі «республіки» та росії: очільник Сєвєродонецької єпархії засвітився на зустрічі з ватажком «лнр»

Нікодим Барановський Нікодим Барановський Протягом восьми років збройної агресії Нікодим та його колеги по церкві регулярно відвідували окуповану територію, служили окупантам та їх ватажкам, привозили до підконтрольних українській владі міст та селищ антиукраїнські настрої, які активно ширили в підпорядкованих церквах серед вірян, передає «Вчасно».

Наразі Барановський разом із підлеглими об’їжджають новоокуповані території Луганської області, оглядають зруйновані росіянами храми та каплички, чинять службу у вцілілих будівлях та публікують фотозвіти своєї діяльності на сторінці єпархії у Фейсбуці.

«Масштаб разрушений святынь колоссальный, как и в целом всей инфраструктуры нашего региона, — поэтому сложно даже представить, сколько нужно времени и средств, чтобы восстановить все. Объективно говоря, это означает заново отстроить», — цитує російською Нікодима пресслужба російської церкви.

Наразі Барановський разом із підлеглими об’їжджають новоокуповані території Луганської області Наразі Барановський разом із підлеглими об’їжджають новоокуповані території Луганської областіЖодного нагадування про те, хто саме розбив церкви Луганської області протягом повномасштабного вторгнення не було. Натомість всі чотири місяці Нікодим з командою чинять служби, прославляючи кирила гундяєва — головного російського попа, який благословив росію на війну в Україні.  

Наразі Нікодим та його колеги по цеху публічно контактують із ватажком самопроголошеної «лнр» леонідом пасічником. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри заборони і небезпеку для життя: московський патріархат у Сєвєродонецьку зібрав цивільних на нічну службу

Нікодим Барановський у 2014 році благословляв бойовиків на вбивство українців Нікодим Барановський у 2014 році благословляв бойовиків на вбивство українців

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev