Після захоплення Лисичанська росія зосередиться на Донеччині — британська розвідка

Розвідка Британії вважає, що характер війни на Донбасі у найближчі тижні не зміниться.

Після захоплення Лисичанська росія зосередиться на Донеччині/Фото: Getty Images

Розвідка Британії повідомляє, що українські сили відступили від Лисичанська та відійшли на підготовлені оборонні позиції.

У Лондоні зазначають, що місто було останнім великим населеним пунктом Луганщини, який ще залишався під контролем Києва. Зараз увага росії найімовірніше перейде на захоплення Донецької області.

«Битва за Донбас повільна та виснажлива, і навряд чи це зміниться в найближчі тижні», — попереджають в розвідці.

Британці також заявляють, що російський наступ продовжує здійснювати руйнівний вплив на аграрний сектор України. Блокада Одеси все ще обмежує вивіз зерна. Через це експорт сільськогосподарської продукції України у 2022 році навряд чи складе більше 35% від загального об'єму 2021-го.

Також Американський Інститут вивчення війни (ISW) прогнозує, що після захоплення Лисичанська та населених пунктів навколо нього росія наступатиме на Сіверськ, або посилить атаки на Бахмут чи Слов’янськ.

«Ймовірно, українські війська продовжуватимуть бойовий відхід у бік траси Е40, яка пролягає зі Слов’янська через Бахмут у бік Дебальцевого. Чи виберуть вони наразі оборону навколо Сіверська — незрозуміло», — вважають в ISW.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev