Після закріплення в Авдіївці ворог знову поліз в атаку: ситуація на східному напрямку

Окупаційна армія після кількох днів перерви, знову активізувала наступ на Авдіївському напрямку. У зоні ризику — Орлівка, Сєвєрне Невельське, Первомайське та Ласточкине.

Ворог, після закріплення в Авдіївці, знову поліз в атаку/ Ілюстративне фото

Російська армія продовжує тиснути на Оборонні Сили, однак вагомих просувань не досягають. Нині на фронті тривають позиційні бої на рубежі Куп’янськ — Сватове — Кремінна, на північний схід від Бахмута, на північний захід від Авдіївки, повідомляє у звіті Інституту вивчення війни.

Зокрема, війська рф нещодавно незначно просунулися на північний захід від Бахмута. Позиційні бої тривають біля Виїмки, Богданівки, поблизу Кліщіївки та Андріївки, біля Майорського, Нью-Йорка, Торецька та Південного.

Разом з цим окупанти просунулися на захід від Авдіївки. Зокрема, в полі на захід від Авдіївського коксохімічного заводу.

«Болотяні мразоти знову почали активізацію в Авдіївській операційній зоні. Ні про яку стабілізацію не йдеться взагалі, — пише військовий журналіст Богдан Мірошников. — Після кількох днів передишки та закріплення в Авдіївці, ворог очікувано поліз в атаку. Напрямки Орлівки, Сєвєрного, Невельського, Первомайського та Ласточкиного у зоні підвищеного ризику. Успіхи тактичного характеру є, але нова активізація — це також сигнал про те, що більшу частину сил з напрямку ворог не перекинув на інші».

Мапа deepstate

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev