«Подарунки Бавовнятка» та Укртелекомівський інтернет: дайджест новин з окупованої Луганщини

«Бавовна» в місцях скупчення російських окупантів та послаблення інформаційного вакууму: що відбувається на захоплених територіях Луганської області? 

Бавовнятко із «подарунками» та Укртелекомівський інтернет: дайджест новин з окупованої Луганщини

Чергові високоточні запальні подарунки від ЗСУ доставлено до місць скупчення рашистів в окупованих містах Луганщини. Зокрема у Кадіївці знищено базу ПВК «Вагнер».

Російські найманці облаштували казарму у міському Будинку культури, по будівлі якого було завдано удару з реактивних систем залпового вогню HIMARS. 

«Бавовна» трапилась і в новоокупованій частині області, зокрема в Новоайдарі.

«На території Новоайдарського лісгоспу знищено техніку та особовий склад ворога», — повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай. 

У Сватовому ЗСУ точно поцілили по готелю «Ватра» у приміщенні автостанції, де, за наявною інформацією, перебувало багато окупантів. Інформацію підтвердили і самі окупанти на підконтрольних ним проросійських ресурсах, щоправда не прокоментувавши присутність військових в будівлі. 

«У Сватовому «200 по 200». 200 рашистів загинули у будівлі колишньої автостанції, яка слугувала оркам готелем», — повідомив голова Луганської ОВА в ефірі національного телемарафону. 

Автостанція у Сватовому Автостанція у Сватовому

Слабшає інформаційний вакуум на окупованій території. Нагадаємо, окупанти досі глушать мобільний зв‘язок та інтернет на загарблених територіях, аби люди не могли передавати ЗСУ інформацію, та щоб брехати населенню про «перемоги» на фронті. Проте у соціальних мережах шириться інформація про те, що мобільний інтернет почав з'являтись у Сватовому та Троїцькому. 

«Троїцьке! З'являється проводовий інтернет. Невідомо, чи надовго. Перевіряйте. Сватове. З'являється Укртелекомівський», — повідомляють в регіональних телеграм-каналах. 

Також росіяни посили перевірки людей на вулицях, вишукуючи партизанів і обмежують переміщення цивільних. 

«Вчора друзі з Борівського зателефонували мені (в селі немає зв’язку, вони були в місті). Ситуація у Сєвєрі спокійна, як і була — можна почути лише канонади з Лисичанська. Людей не випускають із Лисичанська, також не пускають до міста», — повідомляють користувачі соцмереж. 

Сєвєродонецькі гауляйтери традиційно заявляють, що в місті все спокійно  

«Обстановка в городе мирная и спокойная», — заявив сєвєродонецький окупаційний ватажок Моргунов.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev