Подолав під обстрілами 15 км і знайшов свій дім у Маріуполі: собака Джекі самотужки вибрався із «Азовсталі»

Собака подолала 15 кілометрів, аби знайти свого господаря у розбомбленому місті.

Фото UAnimals

Нацгвардієць Влад працював у Маріуполі в кінологічній службі разом зі своєю напарницею – службовим собакою Джеккі. Історією їх неймовірної дружби поділилися зоозахисники UAnimals.

Після 24 лютого Влад пішов захищати рідне місто. Переживали все разом на "Азовсталі" разом, аж допоки Влад вимушений був залишити собаку під час одного із завдань на околицях міста. Однак повернутися на завод йому вже не вдалося.

У зв'язку з тим, що ситуація загострилась, Владу та його товаришам віддали наказ виходити з міста окремо, хто як може. Аби врятуватися, треба було пережити перевірки, блокпости, погрози.

Маріуполь був під вогнем і контролем російських окупантів.

На щастя, цивільні люди допомогли Владові переодягнутися, аби він зміг вийти з оточення. Це його і врятувало.

Як тільки з'явилась можливість, Влад зв'язався з товаришами, які залишилися на “Азовсталі” разом з Джеккі. Поки він вибирався з оточення, виявилось, що росіяни скинули на завод потужну бомбу, яка вбила майже всіх собак, які були на заводі. Проте Джеккі серед них не могли знайти, тож у Влада все ж залишалася надія, що вона жива.

За якийсь час до Влада зателефонували сусіди з радісною новиною. Джеккі вижила під час бомбардування, втекла, пройшла 15 кілометрів, які відділяли завод і батьківський дім Владислава, і лягла на його ліжко, в очікуванні свого господаря.

За допомогою волонтерів Джеккі вдалося вивезти з окупованого міста й передати її господарю. При зустрічі тваринка одразу впізнала господаря, а Влад не вірив своїм очам.

Зараз вони знову разом і служать на Харківщині, де Джеккі допомагає знаходити людей і боєприпаси.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev